Mieszkanie 75 m2 (Lwów)

Prace nad projektem wnętrza mieszkania we Lwowie rozpoczęła się od zmian w planie głównej części obiektu ( korytarz, salon i kuchnia ). Dotychczasowy plan mieszkania miał typowe rozmieszczenie i nie zadawalał właścicieli, np. wejście do wszystkich pomieszczeń znajdowały sie w wąskim korytarzu. Dlatego zdecydowałem się zdemontować wszystkie ściany działowe, które utrudniały swobodne i bez przeszkód poruszanie się po mieszkaniu. Tylko między salonem i korytarzem postawiono ściankę w kształcie “Π”, w którą wmontowano szafę-boks z lustrzanymi drzwiami od strony korytarza, a od strony salonu przylegał stół.

Z uwagi na wysokość mieszkania postanowiono w salonie zastosować podwieszany sufit, który wizualnie zwiększył wysokość pomieszczenia, a podstawowe oświetlenie reflektorami, które rozmieszczono po krawędzi salonu stworzyło wrażenie powiększenia mieszkania.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 , : 5.00 5)
Loading ... Loading ...

(UA) Залиште коментар